Onze activiteiten in de wegenbouw en infra.

Het gebruik van geotextielen als scheiding in wegfunderingen is al zo oud als de weg naar Rome.

Het aanbrengen van een scheidend en drukverdelend geotextiel verlengt de levensduur van de constructie en zorgt ook voor besparing in de laagdikte van de toe te passen ballastlaag. 

Geopex heeft voor alle mogelijke toepassingen wel een geschikt product in het assortiment.

Scheiding en drukverdeling

Scheiding is het proces om te voorkomen dat twee verschillende materialen in de fundering zich vermengen, wat de draagkracht van de constructie, zoals een weg, zal verminderen. Om deze ongewenste vermenging van de kostbare funderingsmaterialen en de ondergrond te voorkomen, wordt meestal een geotextiel toegepast. Hierdoor zal de funderingslaag zijn eigenschappen blijven behouden, wat de capaciteit en de levensduur van de totale constructie ten goede komt.

Wapening van funderingen

Als de grondslag slecht is, of als er grote belastingen op gaan treden, zal er naast scheiding ook oom een wapening in de constructie gevraagd worden. Denk bijvoorbeeld aan kraanopstelplaatsen, nodig bij de aanleg van windparken of wegen door zeer slappe grond.

Ook hiervoor kunt u bij ons terecht; voor het juiste product, maar ook voor goed advies of berekeningen.

Spoorwegen

Voor toepassingen in spoorbanen heeft Geopex een compleet assortiment, gecertificeerd volgens de meest recente SPC’s van ProRail.

We leveren filtervliezen en combigrids voor zowel verwerking met een kettinghor als voor universele of conventionele verwerkingsmethoden.

Klik hieronder voor meer informatie.

 

Bekijk hier al onze toepassingen:

Wegenbouw / Infra

Waterbouw

Spoorwegen

Specials

Maak kennis met dé specilist op het gebied van geotextiel