Nonwoven Geotextielen

In ons leveringsprogramma hebben wij een uitgebreid assortiment vliezen, of non wovens, geschikt voor vele toepassingen.

Zo hebben wij de juiste nonwovens die voldoen aan de eisen volgens de meest recente Ontwerprichtlijn Geotextielen onder steenbekleding van het CROW.

Filtervliezen en composieten maken hiervan een belangrijk onderdeel uit en wij kunnen u passende geocomposieten conform deze ontwerprichtlijn leveren.

Toepassingsgebieden

Filter

Geopex non woven geotextielen creëren een overbrugging en de kleine poriën houden de kleinere gronddeeltjes vast en laten water passeren zonder dicht te slibben (clogging).

 

Drukverdeling

De mechanische eigenschappen van de Geopex nonwoven geotextielen zullen bij installatie onder of tussen verschillende funderingslagen zorgen voor verbeterde draagkracht van de fundering en zal hierdoor de deformatie van de fundering verminderen. De combinatie van een hoge treksterkte en hoge rek zorgt voor een goede energieopname waardoor het uitermate geschikt is voor toepassing in spoorwegen, wegen en taluds.

 

Scheiding

Door het gebruik van nonwoven geotextielen, met eigenschappen als hoge sterkte de juiste rek en de bestandheid tegen doorponsen zal een goede scheiding van de funderingslagen ontstaan. Hierdoor wordt vermenging van de grondlagen voorkomen wat de levensduur van de constructie voor bijvoorbeeld wegen en spoorwegen zal verlengen.

 

Erosie bestrijding

De structuur met vele kleine poriën van onze nonwovens zullen het uitspoelen van kleine gronddeeltjes uit bijvoorbeeld oevers tegengaan. De non wovens kunnen ook worden toegepast in zandzakken en zandworsten.

Bescherming

De doorponssterkte, gewicht en dikte van nonwovens zorgen voor een goede bescherming van bijvoorbeeld folies en andere geomembranen.
Het leveringsprogramma voorziet in een ruime keus aan diktes en gewichten, waardoor de juiste bescherming voor uw project beschikbaar is.

 

Drainage

Het ontwerp van hydraulische constructies luistert erg nauw. De hydraulische eigenschappen van de Geopex nonwoven geotextielen zijn ideaal om een stabiele structuur te creëren. Het goede waterdoorlatende vermogen zorgen voor een snelle afvoer van het te veel aan water tijdens en na de installatie.

Geopex heeft de volgende geweven geotextielen in het assortiment:

Bekijk hier ons complete assortiment:

Weefsels

Nonwovens

Geogrids

Geocomposieten

Slibschermen

Geo elementen

Biobased

Specials

Maak kennis met dé specilist op het gebied van geotextiel