GEOCOMPOSIETEN

GEOPEX heeft de kennis en gespecialiseerde machines om in eigen huis diverse soorten composieten te produceren.

 Geocomposieten zijn samenstellingen van meerdere soorten geotextiel, zoals een combinatie van weefsels met een niet geweven vlies of bijvoorbeeld een non woven met een structuurmat. We hebben zelfs al geocomposieten van weefsel in combinatie met een folie en een vlies ontwikkeld. Maar ook natuurlijke materialen als jute en riet worden hiervoor gebruikt.

Veel van onze geocomposieten worden gebruikt als filterdoek voor zink– en kraagstukken, met een opgestikt beschermvlies.

 

Dit beschermvlies kunnen we voorzien van onze unieke en gepatenteerde lusopeningen, zodat de lussen van het onderliggende weefsel kunnen worden gebruikt voor het vastzetten van de wiepen.

Door de jaren heen zijn door ervaringen en nieuwe inzichten de eisen die aan de waterbouwkundige constructies continu aan verandering onderhevig. Geopex volgt de ontwikkelingen op de voet en zijn betrokken bij de ontwikkeling van ontwerprichtlijnen, zoals de CROW-CUR ontwerprichtlijn Geotextielen onder Steenbekleding. Wij zijn ook bekend met het Erratum van deze ontwerprichtlijn.

Voor de juiste samenstelling van alle onderdelen van het composiet u bij ons terecht voor advies.

  Wij vervaardigen ook regelmatig composieten met een waterremmende tussenlaag van folie en composieten met een drainerende kern.

  Enkele voorbeelden van andere geocomposieten zijn:
  – ProFix erosiematten
  – ProGreen taludbescherming
  – drainagematten

  – Geoelementen met een beschermvlies

   

   

   

  Biologisch en Biobased

  De problematiek met microplastics en zwerfplastic vraagt om een verantwoord gebruik van kunststoffen, ook bij geotextielen en geocomposieten.

  Daarom passen wij ook al biobased en naturlijke materialen toe in onze producten zoals baggertubes van jute, zinkstukken vervaardigd uit composieten waarin riet of geotextielen van PLA is verwerkt, etc.

   

  Ontwerprichtlijn Geotextielen onder steenbekleding

  Onlangs zijn er nieuwe ontwerprichtlijnen ontwikkeld voor de toepassing van geotextielen onder steenbekledingen, de “Ontwerprichtlijn Geotextielen onder steenbekleding” van het CROW.

  Geocomposieten maken hiervan een belangrijk onderdeel uit en wij kunnen u hierin adviseren en de passende geotextielen en composieten conform deze ontwerprichtlijn leveren. Hierbij is de absorbtie energie (EAL) bij bepaalde steensorteringen van belang.
  Wij zijn bekend met het Erratum I en II CROW-CUR ontwerprichtlijn Geotextielen onder Steenbekleding en zijn betrokken bij het vervolgonderzoek.

  Ontwerprichtlijn Geotextielen onder steenbekleding

  Bekijk hier ons complete assortiment:

  Weefsels

  Nonwovens

  Geogrids

  Geocomposieten

  Slibschermen

  Geo elementen

  Biobased

  Specials

  Maak kennis met dé specilist op het gebied van geotextiel