Geweven Geotextielen

Door hun hoge kwaliteit en goede eigenschappen zijn Geopex geweven geotextielen de juiste keuze voor toepassingen in de civiele en GWW sector.

Al onze geotextielen worden geproduceerd door gerenommeerde en gekwalificeerde fabrikanten en worden zowel intern als extern uitvoering gecontroleerd en getest volgens de laatste Europese en internationale standaarden. Hierdoor wordt een constante hoge kwaliteit geleverd, die voldoet aan de hoge verwachtingen.

Onze geweven geotextielen kunnen worden geleverd als uitvoering met ingeweven lussen, verlengde levensduur, extra UV bescherming en/of als geocomposiet, waarbij het weefsel wordt voorzien van een een ander geotextiel als bijvoorbeeld een beschermvlies.

 

De geotextielen zijn ontworpen om voor uw toepassing een economische oplossing te bieden en zijn ontwikkeld iste eigenschappen om toegepast te worden als grondscheiding, drukverdeling, filter, drainage en erosiebescherming.

Ook in wapeningstoepassingen zoals gewapende grondconstructies, aarde wallen en wapening van slechte ondergrond worden onze producten succesvol toegepast.

Verder worden ze onder andere gebruikt als zinkstuk of  kraagstuk in de waterbouw, als onderdoek in manegebakken, als looftrekdoek bij het opruimen van versnipperd loof uit kassen, als antiwortel- doek, als taludkleed, als zandworst, ontwateringsworst of zandzak.

Toepassingsgebieden

De Geopex weefsels zijn CE gecertificeerd voor gebruik in de volgende functies:

Filtratie en Drainage

Het gebruik van geotextielen als filter is mogelijk de oudste en meest voorkomende toepassing. De combinatie van de juiste poriegrootte en waterdoorlaatbaarheid voorkomt uitspoeling van de fijne gronddelen, maar zorgt ook voor een afvoer van overtollig water. Drainage is bedoeld om de hydrostatische druk te ontlasten, die kan ontstaan in de ondergrond bij keermuren en steile taluds om zodoende de draagkracht en stabiliteit van de taluds, oevers en wegconstructies te verbeteren.

Wapening en drukverdeling

Vaak is het bij  conventionele bouwtechnieken niet mogelijk om bijvoorbeeld dijken of wegen te bouwen op zeer slappe ondergrond, omdat het wellicht niet economisch, uitvoeringstechnisch of constructief haalbaar is. Het gebruik van wapeningsweefsels, die een hoge treksterkte combineren met een lage rek maakt dit echter wel goed mogelijk. In de meest voorkomende toepassing van wapening neemt het geotextiel de trek en wrijvingskrachten in zich op. Het geotextiel moet beschikken over voldoende treksterkte en verankering lengte om de krachten door zettingen of zwaar verkeer te kunnen weerstaan.

Scheiding

Scheiding is het proces om te voorkomen dat twee verschillende materialen in de fundering zich vermengen, wat de draagkracht van de constructie, zoals een weg, zal verminderen. Om deze ongewenste vermenging van de kostbare funderingsmaterialen en de ondergrond te voorkomen, wordt meestal een geotextiel toegepast. Hierdoor zal de funderingslaag zijn eigenschappen blijven behouden, wat de capaciteit en de levensduur van de totale constructie ten goede komt.

Geopex heeft de volgende geweven geotextielen in het assortiment:

Polypropeen weefsels

Deze weefsels zijn vervaardigd uit Polypropyleen, met levensduur verlengende additieven. De produktie van de Geopex PP geotextielen is gecertificeerd volgens ISO 9001 en zijn CE gecertificeerd.

De PP weefsels zijn ook leverbaar met in een variant met ingeweven lussen.

Polyester wapeningsweefsel

Dit type weefsel is door zijn stijfheid uitstekend geschikt als grondwapening in diverse toepassingsgebieden, vooral bij zeer hoge belastingen of bij het gebruik van scherpe ophoog of vulmiddelen. Weefsels van Polyester bieden een groot voordeel als er zowel een zeer hoge treksterkte en scheiding geëist wordt.

 

 

 

Polyethyleen weefsels

Dit type weefsel, vervaardigd uit Polyethyleen, is door de fijne structuur van de monofilamentgarens zeer geschikt voor toepassingen waar een hoge waterdoorlaatbaarheid wordt gevraagd, zoals in drainage- en filtertoepassingen.

Bekijk hier ons complete assortiment:

Weefsels

Nonwovens

Geogrids

Geocomposieten

Slibschermen

Geo elementen

Biobased

Specials

Maak kennis met dé specilist op het gebied van geotextiel