Geogrids

 Geogrids zijn geavanceerde geotextielen met bijzondere eigenschappen, zoals een hoge treksterkte, gecombineerd met een lage rek. Dit geeft de geogrids een hoge elasticiteitsmodulus en stijfheid, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor drukverdeling en wapening bij slecht draagkrachtige ondergrond. Door de regelmatige openingen en vaste knooppunten ontstaat er een hoge wrijvingscoëfficiënt tussen de te wapenen grond en het geogrid, het interlocking effect, waardoor een zeer stijve en stabiele funderingslaag ontstaat.

Geopex geogrids worden toegepast in :

 • wapening van ophogingen op slecht draagkrachtige ondergrond
 • wapening van wegfunderingen
 • grondwapening in bijvoorbeeld steile taluds (uniaxiaal)
 • kraanopstelplaatsen

Polyester Geogrids

PP Geogrids

Geogrids tbv spoorwegen

Polyester geweven Geogrids

De Geopex Polyester geweven geogrids zijn zeer gespecialiseerde combinaties van PVC-gecoate polyester garen met een hoge modulus en een geavanceerde weeftechniek, wat ze de volgende eigenschappen geeft:

 • Sterkte: Hoge stijfheid door een hoge sterkte bij een lage rek.  Treksterktes tot ca. 400 kN/m¹ zijn mogelijk
 • Levensduur: Polyester (PES) is een zeer resistent en stabiel polymeer. Gecombineerd met de  geavanceerde weeftechniek resulteert dit in een weefsel met excellente eigenschappen betreffende kruip, mechanische beschadigingen, UV-stabiliteit en chemische en biologische aantastingen.
 • Wrijving: door de grote mazen zal er een zeer goede hechting ontstaan tussen het geogrid en het grove ophoogmateriaal. Dit wordt ook wel interlocking genoemd.
 • Flexibel: door het gebruik van Polyester multifilament garens is het product zeer flexibel en gemakkelijk te verwerken.

PP Verstrekte Geogrids

Geopex geogrids zijn geavanceerde geotextielen met specifieke eigenschappen, zoals een hoge treksterkte in combinatie met een lage rek. Dit geeft de geogrids een hoge elasticiteitsmodulus en stijfheid, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor drukverdeling en wapening bij slecht draagkrachtige ondergrond. Door de regelmatige openingen en vaste knooppunten ontstaat er een hoge wrijvingscoëfficiënt tussen de te wapenen grond en het geogrid, het interlocking effect, waardoor een zeer stijve en stabiele funderingslaag ontstaat.

Geopex geogrids worden toegepast in :

 • wapening van ophogingen op slecht draagkrachtige ondergrond
 • wapening van wegfunderingen
 • grondwapening in bijvoorbeeld steile taluds (uniaxiaal)

SPC gecertificeerde geogrids in Spoorwegen

Spoorwegen zijn een belangrijk onderdeel van de infrastructuur. Een probleemloze werking, met zo min mogelijk hinder door uitvallende treinen is essentieel voor onze samenleving.

De toepassing van geotextielen in de spoorbaan zorgt mede voor een betrouwbare werking met zo min mogelijk onderhoud en storingen.

Geopex levert een compleet programma filtervliezen, geogrids en combigrids voor toepassing in het spoor, allemaal gecertificeerd conform de laatste SPC’s van ProRail.

Bekijk hier ons complete assortiment:

Weefsels

Nonwovens

Geogrids

Geocomposieten

Slibschermen

Geo elementen

Biobased

Specials

Maak kennis met dé specilist op het gebied van geotextiel